Krediti na kartice

Krediti na kartice

Što su krediti na kartice

Krediti na kartice su krediti koji se odobravaju putem vaših kreditnih kartica do iznosa limita koji je slobodan na vašoj kreditnoj kartici. U ovakvim slučajevima kada želite dignuti kredit preko svoje kreditne kartice prvo da bankom ili kartičarskom tvrtkom provjerite koliki vam je limit na kreditnoj kartici, te da li u ovom slučaju mogu povećati limit do iznosa kredita koji vam je potreban. Mnogi vlasnici kreditnih kartica i ne znaju da imaju tu mogućnost povećavanja limita po svojoj kreditnoj kartici.

Krediti na kartice su doista vrlo brz i jednostavan način da odmah dođete do potrebne gotovine i da otplaćujete na rate koje mogu biti i do 36 mjeseci beskamatno. No, pri tome nemojte misliti da ćete ukupni iznos novca koji ste posudili biti jednak ukupnom iznosu novca koji ćete u konačnici vratiti. Ukupan iznos novca koji ćete u konačnici vratiti bit će uvećan za iznos kamata, cijenu posuđenog novca.

Kamatne stope su kod ovakvog oblika kreditiranja znatno više nego da uzimate kredit kod banke ili kreditne agencije, kreditne tvrtke koje prate tržišna kretanja kamatnih stopa i kao takve nude.

Krediti na kartice zašto odabrati ovaj način kreditiranja

Proces u bankama je dugotrajan, zahtjeva puno papirologije, čekanje na odobravanje kredita i do mjesec dana ako se radi o većim iznosima, postoje naknade za odobravanje i obradu kredita. Kada se dižu krediti na kartice sam postupak je puno jednostavniji ukoliko imate dovoljan limit koji vam je na raspolaganju i slobodan za kredit po karici. Na kraju da biste potpisali ugovor sa bankom morate ga ovjeriti kod javnog bilježnika što će značiti i dodatni trošak ovjere potpisa.

Krediti na kartice se odobravaju na način da preko broja svoje kreditne kartice dobijete novčana sredstva koja su vam potrebna. Ako ste vlasnik neke od kreditne kartice kao što je VISA; MasterCard, Maestro, Diners potreban vam je samo odobren limit na kreditnoj kartici bez obzira da li je kartica revolving ili obična potrošačka kreditna kartica za koju plaćate potrošnju koliko ste potrošili prethodni mjesec.

Kreditori koji isplaćuju novac na ovakav način imaju već ugovoreno sa bankama i kartičarskim kućama ovakve načine kreditiranja, pa kada vraćate kredit vi otplaćujete kredit svojoj banci ili kartičarskoj kući u dogovoreni broj rata.

Krediti na kartice uvjeti

Krediti na kartice namijenjeni su vlasnicima kreditnih kartica, a iznos koji možete podići ovisi isključivo o limitu koji imate odobren na vašoj kreditnoj kartici. Kamatne stope ovise od kreditora do kreditora a kreću se od 9,9% pa čak i do 15% godišnja kamatna stopa. Stoga prilikom odabira kreditora provjerite kolika je godišnja kamatna stopa za nova koji ćete posuditi na ovaj način i raspitajte se kakve su kamatne stope na tržištu.

Krediti na kartice i njihov iznos ovisi o limitu, no neki kreditori ograničavaju maksimalan iznos koji možete podići ovim načinom na primjer do 5.000 ili 8.000 EUR. Rok otplate ovisi koju kreditnu karticu imate te kakav ugovor vaš kreditor ima sklopljen sa bankom ili kartičarskom tvrtkom. Pa tako kod nekih kreditora ćete moći dobiti kredit na karticu VISA na 24 mjeseci rok otplate, dok kod nekog drugog na 36 mjeseci rok otplate. Otplatu vršite izdavatelju vaše kreditne kartice prema dinamici i ratama koje ste dogovorili sa isplatiteljem kredita. Za dobivanje ovakvih kredita treba vam samo kreditna kartica i osobna iskaznica od sve dokumentacije.

Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Što kažu zadovoljni klijenti?

"Ovo je jedan od najboljih načina da dođete do novaca brzo ali i sigurno. Došao sam do vas preko preporuke, sada ja vas dalje preporučujem."

Manuel T.
Crikvenica

"Vaša sam korisnica zadnjih 5 godina i u tom periodu ste mi pomogli nebrojeno puta, a ono što je bitno nikada nisam s vama imala niti jedan problem."

Vlatka P.
Zagreb

"Svi zaposlenici s kojima sam ostvario kontakt su vrlo ljubazni i pristupačni. Komunikacija je uvijek vrlo pozitivna i to je razlog zašto ću se vratiti opet."

Dubravko L.
Popovača

"Iznenadila sam se kako se lagano prijaviti i to preko mobitela. Novac mi je kroz sat i pol već bio na računu, a ja sam krenula trošiti."

Barbara D.
Zagreb