Krediti za obrtnike

Krediti za obrtnike

Vrste kredita za obrtnike

Krediti za obrtnike su financijska sredstva koja su namijenjena za financiranje poslovanja obrtnika. Obrtnici su poduzetnici koji se bave različitim djelatnostima, poput frizerskih salona, pekara, trgovina, obrta za popravak automobila i drugih sličnih djelatnosti. Krediti za obrtnike su vrlo važni za održavanje i razvoj poslovanja, jer omogućuju obrtnicima da ulože u svoj posao i prošire svoju djelatnost.

Postoje različite vrste kredita za obrtnike, a neke od najčešćih su kratkoročni krediti, dugoročni krediti, revolving krediti, faktoring, leasing i dr. Kratkoročni krediti su namijenjeni za kratkotrajno financiranje obrtnika, poput plaćanja dobavljača, plaćanja poreza i slično.

Dugoročni krediti su namijenjeni za dugotrajno financiranje, poput kupnje opreme, proširenja poslovanja i slično. Revolving krediti su krediti koji se mogu koristiti više puta, dok se ne dostigne maksimalni iznos kredita. Faktoring je kredit koji se dobiva na temelju potraživanja, a leasing je kredit koji se dobiva za kupnju opreme ili nekretnine.

Kako bi obrtnici dobili kredit, potrebno je ispuniti određene uvjete. Prije svega, potrebno je imati uredno poslovanje, odnosno redovito plaćati poreze i doprinose.

Također je potrebno imati dobru kreditnu sposobnost, što znači da obrtnik mora imati dovoljno prihoda i minimalne troškove. Obrtnik mora imati i dobru poslovnu ideju i plan kako će iskoristiti kreditna sredstva.

Prednosti kredita za obrtnike su brojne. Krediti omogućuju obrtnicima da prošire svoju djelatnost, kupuju opremu i nekretnine te zapošljavaju nove radnike. Također, krediti omogućuju obrtnicima da se suoče s neočekivanim troškovima, poput kvara opreme ili smanjenja prihoda.

Nedostaci kredita za obrtnike su visoke kamatne stope i troškovi obrade kredita. Obrtnik mora pažljivo razmotriti sve troškove prije nego što se odluči za kredit.

Ukratko, financijska podrška koju krediti pružaju obrtnicima je ključna za održavanje i napredak njihovog poslovanja. Postoje različite vrste kredita, a obrtnik mora ispuniti određene uvjete kako bi dobio kredit. Prednosti kredita su brojne, ali postoje i određeni nedostaci koje obrtnik mora pažljivo razmotriti prije nego što se odluči za kredit.

Kako dobiti kredit za obrtnike?

To je pitanje koje se postavlja mnogim obrtnicima koji su u potrazi za financijskom podrškom za svoje poslovanje. Prvi korak u dobivanju kredita je pronalaženje financijske institucije koja nudi kredite za obrtnike. To može biti banka, štedionica, leasing društvo ili neka druga financijska institucija.

Nakon što se pronađe odgovarajuća institucija, obrtnik mora ispuniti zahtjev za kredit.

U zahtjevu se navode podaci o poslovanju obrtnika, plan korištenja kredita te ostali relevantni podaci. Obrtnik mora biti precizan i detaljan u opisu svog poslovanja i planova kako bi povećao šanse za odobravanje kredita.

Sljedeći korak je procjena kreditne sposobnosti obrtnika. Financijska institucija će provjeriti poslovne račune obrtnika, njegove prihode, troškove te kreditnu povijest. Ako obrtnik zadovoljava sve uvjete, kredit će biti odobren.

U suprotnom, obrtnik će dobiti obavijest o odbijanju kreditnog zahtjeva.

Važno je napomenuti da postoji mogućnost pregovaranja o uvjetima kredita. Obrtnik može pregovarati o kamatnoj stopi, rokovima otplate, visini kredita te drugim uvjetima. U nekim slučajevima, obrtnik može dobiti povoljnije uvjete ako ima dobru pregovaračku poziciju.

Prije nego što se odluči za kredit, obrtnik mora pažljivo razmotriti sve troškove koje kredit nosi sa sobom.

Kamatne stope, naknade za obradu kredita, troškovi osiguranja i druge naknade mogu značajno povećati ukupni trošak kredita. Obrtnik mora biti siguran da će biti u mogućnosti vratiti kredit u roku te da će se kredit isplatiti u smislu povećanja prihoda i profita.

Ukratko, dobivanje kredita za obrtnike zahtijeva određene korake i uvjete. Potrebno je pronaći odgovarajuću financijsku instituciju, ispuniti zahtjev za kredit te proći procjenu kreditne sposobnosti. Pregovaranje o uvjetima kredita je moguće, ali obrtnik mora pažljivo razmotriti sve troškove prije nego što se odluči za kredit.

Prednosti i nedostaci kredita za obrtnike

Krediti za obrtnike imaju brojne prednosti, ali isto tako nose i određene nedostatke. Važno je da obrtnik pažljivo razmotri sve prednosti i nedostatke prije nego što se odluči za kredit.

Jedna od najvećih prednosti kredita za obrtnike je mogućnost proširenja poslovanja.

Krediti omogućuju obrtnicima da kupuju novu opremu, zapošljavaju nove radnike te proširuju svoju djelatnost. Također, krediti omogućuju obrtnicima da se suoče s neočekivanim troškovima, poput kvara opreme ili smanjenja prihoda.

Druga prednost kredita za obrtnike je fleksibilnost. Obrtnik može odabrati vrstu kredita koja mu najbolje odgovara, kao i uvjete otplate kredita.

Također, obrtnik može pregovarati o uvjetima kredita kako bi dobio povoljnije uvjete.

Međutim, krediti za obrtnike također nose i određene nedostatke. Jedan od najvećih nedostataka su visoke kamatne stope i troškovi obrade kredita.

Obrtnik mora biti svjestan da će ukupni trošak kredita biti veći od iznosa koji je posudio.

Drugi nedostatak kredita za obrtnike je rizik koji nosi s obzirom na to da obrtnik mora vratiti kredit u određenom roku. Ako obrtnik ne uspije vratiti kredit, to može dovesti do financijskih problema i smanjenja kreditne sposobnosti.

Obrtnik bi trebao biti svjestan da postoje i druge opcije osim kredita namijenjenih za obrtnike. Ako obrtnik može pronaći druge izvore financiranja, poput investitora ili subvencija, to može biti povoljnija opcija od kredita.

Ukratko, financiranje obrtnika omogućuje proširenje poslovanja i fleksibilnost, ali nosi visoke kamatne stope i određeni rizik. Obrtnik mora pažljivo razmotriti sve prednosti i nedostatke prije nego što se odluči za kredit te istražiti druge mogućnosti financiranja.

Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4.000 EUR

EKS max
7,26%

Što kažu zadovoljni klijenti?

"Ovo je jedan od najboljih načina da dođete do novaca brzo ali i sigurno. Došao sam do vas preko preporuke, sada ja vas dalje preporučujem."

Manuel T.
Crikvenica

"Vaša sam korisnica zadnjih 5 godina i u tom periodu ste mi pomogli nebrojeno puta, a ono što je bitno nikada nisam s vama imala niti jedan problem."

Vlatka P.
Zagreb

"Svi zaposlenici s kojima sam ostvario kontakt su vrlo ljubazni i pristupačni. Komunikacija je uvijek vrlo pozitivna i to je razlog zašto ću se vratiti opet."

Dubravko L.
Popovača

"Iznenadila sam se kako se lagano prijaviti i to preko mobitela. Novac mi je kroz sat i pol već bio na računu, a ja sam krenula trošiti."

Barbara D.
Zagreb